Need help with your PC or Modding Projects?
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

NES shows no color

by Mikcat12 Sun Feb 28, 2016 4:33 pm

Hi, recently I bought an NES and when I took it home and hooked it up to my tv, everything worked fine...except there was no color. I'm using AV cables and an hdtv, anyone know the cause of the problem or how I can fix it? Like I said before the sound works fine, and I can see the game, it's just in black and white.
User avatar
flojocabron
Next-Gen
 
Posts: 4155
Joined: Thu Aug 19, 2010 2:15 am
Location: on the border

Re: NES shows no color

by flojocabron Sun Feb 28, 2016 5:14 pm

Do you have an old school tube tv? You may have to try it there first.

Its possible that the signal isn't strong enough for that newer HDTV to have it in color.

Or if you have the classic RF cable, try it there on the TV and not through the AV ports.
2600 and jr,5200,nes/top loader, master system, intellivision, TG-16, genesis 1,2,3, SNES, snesJR, CDX, 3DOfz10, gamegear, gameboy and pocket, GBC, sega saturn, PSOne w/screen, Virtual Boy, N64, NGPC, Gameboy Advance sp, Dreamcast, Black Dreamcast, oXBOX, Playstation 2, PStwo, Gamecube, gameboy player, DS lite,DSi XL, PSP1000/3000,Wii,PS3 120gb,3DSXL, xbox 360, PSvita, PS4
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

Re: NES shows no color

by Mikcat12 Sun Feb 28, 2016 9:02 pm

I really hope I can get this fixed.
Last edited by Mikcat12 on Sun Feb 28, 2016 9:05 pm, edited 1 time in total.
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

Re: NES shows no color

by Mikcat12 Sun Feb 28, 2016 9:03 pm

flojocabron wrote:Do you have an old school tube tv? You may have to try it there first.

Its possible that the signal isn't strong enough for that newer HDTV to have it in color.

Or if you have the classic RF cable, try it there on the TV and not through the AV ports.



I don't have a tube tv or an rf cable. I don't think the problem is that the signals are too weak because I also have a Genesis hooked up to my tv and that works fine. I'll try buying an rf cable and seeing if that works
User avatar
JoeAwesome
128-bit
 
Posts: 983
Joined: Mon Apr 04, 2011 12:01 pm
Location: TX

Re: NES shows no color

by JoeAwesome Sun Feb 28, 2016 10:58 pm

Are you plugging the yellow cable into the green (or yellow) connection?
User avatar
Exhuminator
Next-Gen
 
Posts: 11573
Joined: Tue Apr 30, 2013 8:24 am

Re: NES shows no color

by Exhuminator Mon Feb 29, 2016 1:44 am

I know a guy who had this problem with his Wii over composite. Turned out he didn't have the video (yellow) cable plugged in deep enough, it was only partially inserted. Not saying that's OP's problem, but hey it's worth double checking anyway.
PLAY KING'S FIELD.
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

Re: NES shows no color

by Mikcat12 Mon Feb 29, 2016 8:43 am

JoeAwesome wrote:Are you plugging the yellow cable into the green (or yellow) connection?


Yes the yellow is in the yellow and the red is in the red.
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

Re: NES shows no color

by Mikcat12 Mon Feb 29, 2016 8:44 am

Exhuminator wrote:I know a guy who had this problem with his Wii over composite. Turned out he didn't have the video (yellow) cable plugged in deep enough, it was only partially inserted. Not saying that's OP's problem, but hey it's worth double checking anyway.


I checked the cables are in deep enough.
Mikcat12
Newbie
 
Posts: 11
Joined: Sun Feb 28, 2016 4:29 pm

Re: NES shows no color

by Mikcat12 Mon Feb 29, 2016 8:45 am

Exhuminator wrote:I know a guy who had this problem with his Wii over composite. Turned out he didn't have the video (yellow) cable plugged in deep enough, it was only partially inserted. Not saying that's OP's problem, but hey it's worth double checking anyway.


I checked the cables are in deep enough.

Could this be a problem with the system? Is there anything that would make an NES play with no color?
User avatar
Exhuminator
Next-Gen
 
Posts: 11573
Joined: Tue Apr 30, 2013 8:24 am

Re: NES shows no color

by Exhuminator Mon Feb 29, 2016 9:13 am

Mikcat12 wrote:Could this be a problem with the system? Is there anything that would make an NES play with no color?

Possibly, but first, do you have another TV you could test this NES with? If you don't, do you have a friend who would let you test it with their TV?
PLAY KING'S FIELD.
Return to Technical Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests